Logo_DEFINITIU_ULL_CRTIC__octubre_2019_REDIMENSIONAT
SORTIDA A L'EXPOSICIÓ "EXPERIMENT ANY 2100"
LOGO_EXPOSICI_CAIXA_FPRUM
El proppassat 21 de Octubre, la classe de 2n d’ESO A, hem tingut l’oportunitat de fer una sortida al Caixa fòrum de Lleida. 
L’horari ha estat el següent: hem començat les dues primeres hores fent classe, normalment, a l’institut, i, després del primer pati ens ha passat a buscar un autocar que ens ha portar al Caixa fòrum. En arribar, hem disposat, encara, de 10 minuts per jugar en el parc que hi ha davant perquè han acabat de preparar l'exposició. 

ABANS_DENTRAR_AL_CAIXA_FRUM_2n_ESO_A

Després, ja hi hem pogut accedir, i, abans de començar la visita, ens han preguntat sobre què creiem que tractaria l'exposició, i encara que ja ens sabíem el títol, només ens hi hem apropat una mica. El títol de l'exposició és ‘’Experiment 2100’’ en la qual veurem no només com s'espera que serà o com podria arribar a ser el nostre món en el futur, sinó com s'esperava antigament la gent de l’època com seria en la nostra actualitat. 

Hem visitat 6 llocs diferents: en primer lloc, hem observat una sèrie de llibres de ciència ficció que estan exposats dintre unes vitrines, i ens han preguntat si els coneixíem o n’havíem sentit mai a parlar, fins i tot si en recordàvem alguna sèrie o bé pel·lícula que contingués algun dels elements que descriuen aquests llibres, alguns del exemples que hem dit han estat Star Wars, Star Trek, Viatge al futur, Robocop…

Alumnat_2n_ESO_A_abans_dentrar_al_Caixa_frum
Després, hem passat a una sala on hi ha unes cartes del tarot i dos pèndols. Ens han explicat que un d’ells reproduïa tota l’estona el mateix moviment, en canvi, l’altre feia un moviment totalment impredictible. 

Un cop visitada la sala dels pèndols, hem accedit a una altra sala on ens han informat sobre la quantitat de persones, des de nens, joves, adults, avis i estrangers que vivien en el passat al món, quants n’hi ha actualment, i quina és la previsió per al futur immediat: el món occidental s’està envellint ràpidament, la natalitat disminueix perillosament; en canvi, el futur el tenen l’Àsia i, sobretot, l’Àfrica.

Just al costat, es veu representada amb Playmobils el tipus de vegetació i les diferents feines i oficis de la gent de fa unes dècades, en l’actualitat, i en el possible futur. Una passada! 

El quart espai que hem visitat és una sala on hi ha un gran recipient transparent ple d’aigua fins a la seva meitat, on hi ha moltes boletes de suro: quan engeguen el mecanisme, tot es remou i es pot observar i comprendre realment què passa amb la gran quantitat de plàstics que aboquem al mar: posa la pell de gallina comprovar com ens estem carregant el planeta! 

Visita_Caixa_frum_en_la_sal_de_natura
Hem continuat amb la visita, i hem arribat a un espai on ens han ensenyat la gran quantitat de recursos que utilitzem i la que hem de fabricar, com és el cas del petroli: en gastem més del que es fa. A part d’això, a la sala del costat hi ha una maqueta d’una casa totalment sostenible: que funciona amb energia solar i eòlica. Cal apostar per un nou món, més sa, sostenible i amb energies renovables i renovades!

Ja gairebé acabant, hem entrat en una sala on hi ha diferents models dels primers ordinadors, i també dels portàtils que han donat origen als actuals, així com un vídeo de tota la gamma INTEL. Molt interessant: com hem avançat! 

Ja som a l’última parada de l’exposició: hi ha una gran pantalla que projecta un vídeo, i, com en totes les altres sales, una petita pantalla en la qual podem valorar la visita i, al final, una altra d’interactiva. 

En acabar la visita, ens han deixar una estona per poder anar al nostre aire per tal que provem el que vulguem de l’exposició. La part més divertida, lúdica i engrescadora!

Després de tot això, ja ens ha tocat marxar, agafar les nostres motxilles i directes cap a la parada del bus! Allí ens ha recollit el mateix autocar que ens ha baixat i hem tornat, entusiasmats i explicant les nostres anècdotes, cap a l’institut on hem acabat el dia fent les dues darreres hores de classe.

LOGO_EXPOSICI_CAIXA_FPRUM

Des de la secció de SORTIDES de l’Ull crític, volem donar les gràcies a la Montse Pujol i a l’Ester Graell, professores responsables de la sortida perquè ens ha agradat molt i hem après moltes coses noves.
A més a més, de tant en tant ens va molt bé i ens agrada sortir unes quantes hores de l’institut, aprenem igual, però veient exposicions molt més didàctiques i engrescadores. És una de les sorts d’estudiar al Montsuar!


Darrera actualització (dijous, 7 de novembre de 2019 01:49)

 
Secured by Siteground Web Hosting