La sessió formativa que realitzem des de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida pretén ser un espai dinàmic de reflexió sobre les causes i les conseqüències de la Pobresa. La pobresa és una epidèmia que afecta milions de persones al nostre planeta. A tot el món, 1.400.000.000 persones pateixen d'extrema pobresa i gairebé 900.000.000 pateixen de fam, no tenen accés a aigua segura i altres serveis bàsics com la salut i l'educació.

Segons les Nacions Unides, 836.000.000 persones continuen vivint en la pobresa extrema. Homes, dones, nens i nenes continuen patint fam o malnutrició i viuen en entorns on l'exclusió i la discriminació són els protagonistes.Creiem fermament que, com a societat, i com a joves vinculats al canvi del present i del futur, primer hem d'entendre quines són les seves causes i pensar en les possibles solucions per abordar-lo en l'arrel.

D'aquesta manera, intentem parlar de les causes històriques de la pobresa , com són el colonialisme, la guerra, l'esclavitud i les invasions. En altres paraules, la situació de pobresa que experimenta una part de la població mundial, especialment en els països del Sud, és un fenomen que es va desenvolupar en diferents èpoques de la història.

Comentem també alguns dels factors que influeixen directament en la pobresa i impedeixen el desenvolupament dels països, com les multinacionals, la corrupció, el canvi climàtic, les Malalties i epidèmies, la discriminació de gènere, les desigualtats en l'intercanvi de recursos, els conflictes armats o el creixement de la població, Discriminació de gènere. Amb això li sumem el desinterès que pot haver-hi als països desenvolupats per acabar amb la pobresa. La finalitat de la nostra sessió és motivar la reflexió en el canvi del concepte de pobresa, i com aquesta s’ha globalitzat, fomentant el sentiment de la nostra coresponsabilitat com a ciutadans i ciutadanes, tant en a la nostra ciutat, en l‘àmbit local, com en el món sencer, en l’àmbit Global.

Servei

Darrera actualització (diumenge, 1 de desembre de 2019 09:46)

 
twitter_card
Etwinning2  KA229
Calendari
No images
Cercador
Secured by Siteground Web Hosting