El dijous 13 de febrer, 17 alumnes de 1r de batxillerat de l’institut Manuel de Montsuar vam viatjar a Finlàndia per gaudir d’una setmana d’intercanvi amb l’institut Kannaksen Lukio, situat a Lahti. Cada dia vam  fer diferents activitats, la gran majoria amb els finlandesos. Vam assistir a una classe de la nostra parella d’intercanvi i les altres classes a les que vam assistir (art, castellà i anglès) estaven organitzades especialment per a nosaltres. 

A tots ens va soprendre, inclosos els natius, que a ple febrer gairebé no hi hagués neu i les temperatures no fossin tan baixes com ho havien sigut sempre; vam ser testimonis d’un any històric pel país a causa del canvi climàtic.

Tant els alumnes del Montsuar com els del Kannaksen Lukio vam estar d’acord amb que el millor del viatge va ser el xoc cultural: els horaris, l’alimentació, les costums, les relacions, etc. La seva rutina és molt diferent a la nostra! Tot i això, no ens va costar gens adaptar-nos i integrar-nos en la cultura finlandesa durant una setmana.

Per últim cal destacar algunes de les activitats que vam fer, com per exemple el partit d’ hockey sobre gel que vam anar a veure, en el que debutava l’equip local, els Pelicans. A més, vam visitar la ciutat de Helsinki i el diumenge vam estar tot el dia en una casa amb saunes on vam fer diverses activitats i que es trobava al costat d’un llac gelat, on ens hi vam banyar. 

Vam gaudir molt de cada moment al país nòrdic i esperarem impacients el 25 d’abril a que vinguin els finlandesos!

Maria Muñoz, 1r de Btx

IMG-20200221-WA0001

Sóc la Gabriela Franqué, alumna de 1r de batxillerat que va anar fa una setmana d’intercanvi a Finlàndia a un institut de Lahti, un poble del país.

Aquesta experiència ha estat inolvidable, els 14 companys i jo vam viure una vida completament finesa com a convidats a cases d’alumnes del institut Kannasken Lukio en el qual vam fer classes. A part de viure com una finesa de debó, vaig probar tot tipus de menjar tradicional de la zona i vam tenir l’oportunitat de fer moltes activitats incomparables. Per exemple, ens vam banyar a un llac gelat acompanyat de sauna, vam visitar Helsinki, la capital del país. Va estar molt emocionant el partit d’hockey gel i veure el ski jumping hill en directe!

En definitiva, va ser una experiència per recordar barrejada de plors, riures pero sobretot amb presencia de plors per riure! Esperem poder tornar a tenir una experiència semblant,  encara que el ‘listón’ esta molt alt!

Darrera actualització (dijous, 27 de febrer de 2020 17:25)

 
twitter_card
Etwinning2  KA229
Calendari
No images
Cercador
Secured by Siteground Web Hosting